Svensk ishockeystjerne slipper med advarsel i dopingsag

Skrevet af admin

15/01/2015

Mest læste i dag

Den svenske ishockeyspiller Nicklas Bäckström fra NHL-klubben Washington Capitals slipper med en advarsel i den dopingsag, der startede under OL i Sotji sidste år.

Det er den mildest mulige straf, og til gengæld trækker Bäckström sin klage over at blive udelukket fra OL-finalen tilbage.

Dermed er 11 måneders juridisk tovtrækkeri, der endte hos den internationale sportsdomstol (CAS), overstået med et forlig.

Nicklas Bäckström blev under stor opmærksomhed taget i dopingkontrollen for at have en for stor mængde pseudoefedrin i kroppen.

Med kort varsel blev han derfor suspenderet og kunne ikke deltage i finalen, som svenskerne tabte med 0-3 til Canada.

Afgørelsen vakte harme i den svenske lejr, fordi den positive prøve opstod på grund af et middel mod allergi, som Bäckström havde taget i en årrække uden nogensinde at blive knaldet i en dopingkontrol.

Der gik jura i sagen, og i april appellerede Bäckström afgørelsen. Svenskeren mente ikke, at han havde forbrudt sig mod dopingreglementet.

De formildende omstændigheder i sagen gjorde, at han i august modtog sin sølvmedalje og sit OL-diplom, men sagen kørte videre hos CAS.

Nu er den altså endt med en overenskomst, som alle parter - ifølge torsdagens officielle skrivelse fra sportsdomstolen - er tilfredse med.

/ritzau/