Svensk kvinde bekræftet død ved Bruxellesangreb

En svensk kvinde i 60-års-alderen, som har været savnet siden Bruxelles-angrebet, blev lørdag bekræftet død, skriver nyhedsbureauet TT, som henviser til oplysninger fra det svenske udenrigsministerium.

Den svenske statsminister, Stefan Löfven, siger i en skriftlig erklæring:

- Jeg har i dag med stor sorg modtaget beskeden om, at en svensk statsborger blev dræbt ved tirsdagens terrorangreb i Bruxelles. Jeg sørger med den dødes familie og pårørende i denne svære stund.

Endnu en svensk kvinde savnes efter angrebet.

- Vi har øget personalet, som hjælper til med kontakten mellem de pårørende og de belgiske myndigheder, siger Anna Björkander, der er kommunikationschef i det svenske udenrigsministerium.

Herhjemme har Udenrigsministeriet ikke modtaget oplysninger om savnede danskere i forbindelse med Bruxelles-angrebene.

31 personer blev dræbt ved angrebene i Bruxelles. Belgisk politi sagde ved separate briefinger lørdag i Bruxelles, at 24 dødsofre fra ni forskellige lande er identificeret.

Hertil kommer et amerikansk ægtepar, der har været meldt savnet siden angrebene. Natten til søndag dansk tid skriver amerikanske medier, at ægteparret, der var bosat i Belgien, er blandt de dræbte.

Parret havde ifølge Fox News netop sat kvindens mor af i lufthavnen i Bruxelles, da bomberne eksploderede. Moren slap uskadt. To andre amerikanere blev også dræbt ved angrebet, har amerikanske embedsmænd tidligere oplyst.

Dermed mangler der at blive sat nationalitet på to af ofrene. De øvrige tre dræbte er selvmordsbomberne selv - to i lufthavnen og en i metroen.

Omkring 300 personer blev såret ved angrebene - blandt dem en gravid, svensk kvinde, som stadig er indlagt. Kvinden holdes i kunstigt koma på grund af store forbrændinger.

Blandt de øvrige dødsofre er to hollandske søskende, en kineser, en brite og en peruaner.

/ritzau/TT

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip