Svensk kystvagt styrkes efter frygt for flygtningebåde

Skrevet af admin

06/01/2016

Dagens topnyheder

Kystvagten i Sverige har øget sin bemanding, efter at Sverige har indført id-kontrol, mens Danmark mandag påbegyndte sin midlertidige grænsekontrol.

Det skriver Sydsvenskan.

- Vi har strammet op på antallet af vagter, især om natten, siger Jan Christoffersson, der driftsleder på kystvagtens sydvestlige central, til avisen.

Foruden både hjælper flyvemaskiner også med til at overvåge de svenske kystområder.

Det er den svenske kystvagt, der har ansvaret for at beskytte den svenske søgrænse. Dog er det politiet, der har ansvaret for hele den svenske grænsekontrol. Den svenske kystvagt bistår desuden politiet på land i Helsingør og Göteborg, skriver Sydsvenskan.

Jan Christoffersen siger til avisen, at der for nuværende ikke er tegn på, at Øresund fyldes af flygtningebåde, men han medgiver, at risikoen er blevet øget med de seneste dages begivenheder.

- Hvis du ikke har de rigtige papirer og stadig vil til Sverige, er det klart, at risikoen stiger, lyder det.

Hvis kystvagten fanger en båd med flygtninge, vil personerne på en sikker måde blive ført videre til Sverige, hvor de herefter vil blive videregivet til politiet og med den svenske pendant til Udlændingestyrelsen, Migrationsverket.

Jan Christoffersen fortæller, at folk, der står bag eventuelle bådture, er skyldige i menneskesmugling.

Han kan over for Sydsvenskan ikke give et bud på, hvor længe den skærpede overvågning vil stå på.

- Det er i sidste ende en politisk beslutning. Vi vil bare se, hvor længe politiet har brug for ekstra hjælp, siger han.

/ritzau/