Svensk legende forhindrer sin søn i at komme til OL

Skrevet af admin

23/07/2016

Mest læste i dag

I sidste øjeblik har Sveriges OL-landshold i fodbold modtaget et afbud fra angriberen Jordan Larsson, der er søn af den tidligere målkonge Henrik "Henke" Larsson.

Det var planen, at Jordan Larsson skulle med til OL i Rio de Janeiro, men i stedet blev han den svenske spiller nummer 53, som måtte melde afbud til Håkan Ericsons OL-landshold.

Det er Larssons klub, Helsingborg, der har forhindret angriberen i at rejse til Brasilien. Pudsigt nok er det Jordan Larssons far, Henrik, der er cheftræner i Helsingborg, og som har sagt nej til at lade sin søn tage til OL.

- Anledningen er, at vi kun har to tilgængelige angribere i øjeblikket, hvor af den ene har to advarsler (og kan stå foran karantæne, red.).

- Det absolut vigtigste er Helsingborg. Jeg forstår godt Jordans situation og det, som han går glip af, men det er desværre en del af fodbolden, siger Henrik Larsson til Helsingborgs hjemmeside.

Lige som det danske OL-landshold lider af, at Superligaen er i gang, giver det udfordringer i Sverige, at Allsvenskan også pågår, mens der er OL.

Jordan Larsson ærgrer sig over at må blive hjemme.

- Det er selvfølgelig trist. Det er en drøm, som ville være gået i opfyldelse. Samtidig må man huske, at jeg tilhører Helsingborg, og det havde ikke været godt, hvis jeg var taget afsted nu, så jeg har fuld forståelse for beslutningen, siger Jordan Larsson.

Heller ikke landstræner Håkan Ericson er helt tilfreds med beslutningen.

- Det gør ondt på os, fordi vi i forvejen har fået så mange afslag fra angribere, siger landstræneren, der dog kan stille med Randers' Mikael Ishak i front.

/ritzau/