Svensk LO overvejer adjö til Nordea efter Panama-skandale

Afsløringen af skattelypapirerne i forbindelse med Panama-skandalen har fået det svenske LO til at vurdere, om fagforbundet skal se sig om efter en anden bankforbindelse end Nordea.

Det skriver den svenske avis Svenska Dagbladet.

LO er en sammenslutning af 14 fagforbund med omkring halvanden million medlemmer.

- Vi skal til bunds i det her, siger Kjell Ahlberg, økonomichef i LO, til Svenska Dagbladet.

- Nordea er i gang med sin undersøgelse, og den afventer vi.

Banken har omkring 1,5 milliarder kroner i finansielle investeringer. Økonomichefen vil ikke sige, hvor mange af pengene Nordea forvalter for LO. Men han siger, at det "ikke er en uvæsentlig del".

Videre siger han, at LO ikke træffer beslutning om at droppe samarbejdet, før det står klart, om Nordea eventuelt har brudt regler.

- Vi kan ikke kun agere på oplysninger i medierne, siger han og tilføjer, at han har fået indikationer på, at Nordea kan være klar med første del af sin egen undersøgelse til sommer.

De over 11 millioner dokumenter, der er lækket fra advokatfirmaet Mossack Fonseca, fortæller blandt andet, at Nordea har været aktiv i at rådgive kunder om, hvordan de kan parkere penge i selskaber i skattelyet Panama.

Svenska Dagbladet skriver, at to finske fagforbund med over 100.000 medlemmer også har forladt Nordea i protest imod den nordiske storbanks involvering i Panama-sagen.

Det er transportforbundet AKT med 50.000 medlemmer og industriforbundet Team, der har 58.000 medlemmer.

Ydermere har tre finske politiske partier ifølge avisen også valgt at sige stop for samarbejdet med Nordea. Det er Socialdemokraterne, Sannfinländarna og Västerförbundet.

- Inden for vort parti har vi i flere år kæmpet mod skatteparadis, siger de finske socialdemokraters partisekretær, Reijo Paananen, som forklaring.

- Vi må leve, som vi siger, tilføjer han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip