Svensk minister langer hårdt ud efter Danmark

Sveriges socialdemokratiske justits- og migrationsminister, Morgan Johansson, beskylder den danske regering for at se mere eller mindre passivt til, mens tusindvis af flygtninge får lov til at rejse gennem Danmark til Sverige. Det skriver Politiken lørdag.

Det er særligt en udtalelse fra justitsminister Søren Pind (V), der falder den svenske kollega for brystet.

Pind advarede i denne uge direkte mod at registrere flygtninge via grænsekontrol, som ifølge ham kunne resultere i 50.000 flere asylansøgere til Danmark, hvis det var blevet indført i september.

- Jamen, der siger han jo de facto, at Danmark kun er interesseret i at vinke flygtninge igennem landet og til Sverige. Det er ikke en ansvarlig måde at håndtere det her på, siger Morgan Johansson til Politiken.

Samtidig beskylder han generelt Danmark for ikke at leve op til sit ansvar.

- Jeg mener ikke, at man kan have det udgangspunkt, at det her, det er ikke mit problem. Derfor må også Danmark tage ansvar ligesom alle os andre. Jeg er ikke det mindste flov over den måde, Sverige har håndteret den her situation på. Vi har taget langt mere ansvar end nogen andre, siger Morgan Johansson.

Anklagen fra den svenske justitsminister om at lade asylansøgerne passere bliver imidlertid mødt af et koldt formuleret modspørgsmål til Sverige fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

- Hvis man tager hans citater for pålydende og lader logikken råde, så betyder det altså, at Sverige ikke har taget noget ansvar indtil i torsdags eller hvad? Altså hvis man kun tager ansvar, hvis man laver midlertidig grænsekontrol – det gjorde Sverige torsdag – har Sverige ikke taget noget ansvar før i går, siger statsministeren til Politiken.

/ritzau/

Dagens Gossip