Svensk OL-håb er frikendt for doping

Den svenske mellemdistanceløber Abeba Aregawi kan genoptage atletikkarrieren, efter at hun er blevet frikendt for den dopinganklage, der har hængt over hende siden februar.

Ved den lejlighed blev det offentliggjort, at den etiopiskfødte svensker havde afleveret en dopingprøve med spor af meldonium, men nu har den svenske dopingkommission besluttet at droppe anklagerne.

Generalsekretæren i Sveriges Atletik Forbund, Stefan Olsson, er overrasket over, at afgørelsen kommer nu og ikke først i efteråret, som han var blevet stillet i udsigt. Han kalder sagen "svær og meget speciel".

- Vi er ikke de eneste, som er påvirket af kompleksiteten omkring meldonium, omkring 200 atleter i forskellige lande er ramt af det her og sidder i samme situation.

- Betingelserne har ændret sig undervejs, siger Stefan Olsson til forbundets hjemmeside.

Med frikendelsen er det ikke udelukket, at Aregawi alligevel kan komme med til OL i Rio de Janeiro i næste måned, siger Sveriges atletiklandstræner, Karin Torneklint.

- Abeba Aregawi blev tidligt udtaget til OL i Rio, da hun var i top-otte ved VM i fjor. Efter dopingudelukkelsen blev hun taget ud af OL-truppen.

- Nu skal vi have en dialog med SOK (Sveriges Olympiske Komité, red.) om, hvad der skal ske, siger Torneklint.

26-årige Abeba Aregawi er født i Etiopien, men fik i 2012 svensk statsborgerskab og har siden december samme år stillet op for Sverige i internationale konkurrencer.

Det var således også som svensker, at hun i 2013 vandt guld på 1500 meter ved VM i Moskva, ligesom hun året efter vandt sølv ved EM i Zürich.

/ritzau/

Dagens Gossip