Svensk parti uddeler flyveblade på Lesbos: Bliv væk fra Sverige

Bliv væk fra Sverige, hvis du går ind for tvangsægteskaber, spiser halalkød eller bærer burka, lyder budskabet fra Sverigedemokraterna.

Det indvandringskritiske svenske parti har spredt flyveblade på blandt andet Lesbos med det utvetydige budskab til både migranter og krigsflygtninge: Rejs ikke til Sverige.

Partiet bekræfter, at det står bag kampagnen, der kører på den græske ø og omtrent 20 andre steder i EU.

- Vi håber, at flertallet mener, at det ikke er værd at risikere livet ved at rejse gennem Europa for at ende med at sove i et telt, siger partiets kommunikationschef, Joakim Wallerstein, ifølge nyhedsbureauet TT.

- Tvangsægteskaber og polygami bliver aldrig accepteret. Halalslagtninger, det at bære niqab og burka offentligt vil blive forbudt i vort land, skriver partiet blandt andet på sedlerne.

Den svenske justits- og migrationsminister, Morgan Johansson, som mandag deltager i et EU-ministermøde om flygtningekrisen, ærgrer sig over Sverigedemokraternas initiativ.

- De fremviser et usandt billede af Sverige. De taler grimt om Sverige, og jeg synes, at et politisk parti bør undlade den slags.

- De holder sig ikke tilbage med at fremføre rene løgnehistorier og propaganda, siger Johansson.

Sverigedemokraterna er det næststørste parti i oppositionen, og kampagnen kommer samtidig med, at også oppositionens største parti, Moderaterna, er på banen med et nyt forslag i flygtningekrisen.

Moderaterna ønsker via en form for grænsekontrol, at man nægter asylansøgere fra andre EU-lande at rejse ind i landet.

Ansøgere, som ikke tidligere er registreret i andre EU-lande, skal ifølge Moderaterna nægtes indrejse, siger partileder Anna Kinberg Batra på et pressemøde mandag.

Det store oppositionsparti ønsker en løsning lig den, som den tyske regering har foreslået, hvor man hurtigt ekspederer de folk, som ikke har udsigt til asyl, hjem igen.

Ifølge gældende regler kan Sverige indføre grænsekontrol i en måned, og den ordning kan forlænges i tre måneder.

EU-landene arbejder i øjeblikket på en kommunikationsstrategi, hvis mål er at begrænse tilstrømningen til Europa af de migranter, som har ringe chance for at få asyl.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip