Svensk politi anholder to for terrordrab i Syrien

Svensk politi har anholdt to personer i Göteborg-området mistænkt for terrorforbrydelser i form af drab begået i Syrien.

Det oplyser det svenske sikkerhedspoliti, Säpo, til nyhedsbureauet TT.

Yderligere en person er anholdt i sit fravær.

- De formodede forbrydelser er begået i Syrien i 2013. De frihedsberøvede er henholdsvis 30 og 32 år, svenske medborgere og bosatte i Göteborg, siger anklager Ronnie Jacobsson i en pressemeddelelse fra den svenske anklagemyndighed.

Politiet slog til på flere forskellige steder i Göteborg-området i løbet af torsdag formiddag. Aktionen blev gennemført med støtte fra den nationale indsatsstyrke og Politiregion Vest.

Politiet oplyser til TT, at der er begrundet mistanke om terrorforbrydelser mod de anholdte.

- Efterforskningen befinder sig på et meget følsomt stadie. Vi vil gå i gang med et intenst efterforskningsarbejde, men der kommer mere information og detaljer om forbrydelsen i løbet af retssagen, siger Säpos pressemedarbejder Sirpa Franzén.

Det er ikke umiddelbart oplyst, hvilken gruppe de to anholdte har kæmpet for i Syrien.

Ifølge Säpo er der ingen forbindelse til den bandekriminalitet, der på det seneste har plaget Göteborg.

Indenrigsminister Anders Ygeman (S) betegner torsdagens anholdelser som "meget glædelige".

- Det vigtige her er, at det er første gang, at vi kan prøve en terrorkrigsrejsende under den nuværende lovgivning, siger han.

Regeringen har i år indført ny lovgivning på området for, ifølge ministeren, at lappe huller i den nuværende lovgivning.

- I Riksdagen skal vi igen i efteråret se på forslag til en kriminalisering af også organisering, rekruttering og finansiering af terrorkrigsrejser. Eksempelvis at deltage i træningslejre for terrorisme er ikke strafbart i dag, siger Anders Ygeman.

/ritzau/TT

Dagens Gossip