Svensk politi har afblæst eftersøgning af danske Joey

Omkring 20 redningsarbejdere fra Norrbottens Politi brugte fra søndag til fredag aften i sidste uge på gennemtrave terrænet, hvor danskeren blev væk. Men selv om det logistisk gik efter planen, har eftersøgningen ikke givet resultat.

»Som det ser ud nu, har vi ikke fundet nogen ledetråde til, hvor vi kan finde ham. Og vi har søgt på et enormt stort område,« fortæller politiinspektør Johan Barkman fra Norrbotten Politi.

Derfor har man sendt de 20 redningsarbejdere hjem, og skal de sendes af sted igen, kommer ordren fra højere sted.

»Det ligger ikke på mit bord at beslutte, om vi gør mere ved sagen. Det er op til politiledelsen, om vi skal fortsætte,« forklarer Johan Barkman.

Siden den dengang 19-årig dansker blev væk, er svensk politi blevet skarpt kritiseret for dets eftersøgningsarbejde, og derfor blev redningsmandskab og udstyr fløjet ud til området 28. juli for at kunne genoptage eftersøgningen.

Kritikken fra Rikspolisstyrelsen til Norrbottens Politi går ifølge BT blandt andet på, at svensk politi var for lang tid om at sætte eftersøgningen af Joey Ravn i gang, samtidig med at eftersøgningsområdet var alt for lille.

Derudover blev norsk politi ikke alarmeret, selvom der var en stor sandsynlighed for, at Joey Ravn kunne have gået de 20 kilometer fra Allak-toppen til Norge.

Dagens Gossip