Svensk politi har sendt mindst 22 asylansøgere retur til Danmark

Svensk politi har i løbet af torsdagen sendt mindst 22 personer retur til Danmark. Det skriver den svenske avis Dagens Nyheter.

Det drejer sig om 22 irakere, der var kommet til Sverige med henholdsvis tog til Malmø og færge til Helsingborg. Det oplyser Leif Larsson, der er operativt ansvarlig for grænsepolitiet i region syd, til avisen.

- Af en eller anden grund ville de ikke søge asyl, og så besluttede vi at afvise dem. Nu må danskerne håndtere det, siger Leif Larsson.

Samtidig blev 43 personer i Tyskland nægtet adgang til Stena Lines færge i Rostock, inden færgen stævnede ud mod Trelleborg i Skåne. Det fortæller Sara Schmidt fra organisationen Rostock Helps ifølge det svenske nyhedsbureau TT.

Det bakkes op af Ulrich Kunze, talsmand i Rostock Kommune, som vurderer, at omkring 50 personer er blevet nægtet adgang til færgerne i Rostock. Det skriver det tyske nyhedsbureau dpa.

Afvisningen skyldtes, at personerne ikke havde gyldige id-papirer på sig. De afviste personer blev efterfølgende kørt tilbage til et flygtningecenter.

Ifølge dpa er der omkring 1000 flygtninge og migranter i Rostock lige nu, som venter på at kunne komme videre til Sverige. Siden september har omkring 32.000 flygtninge været i transit gennem den nordtyske havneby.

Stena Line fortæller til dpa, at rederiet indførte kontrolcheck flere timer inden, Sverige satte grænsekontrollen i kraft. Det samme gælder for TT Line, som også har færgedrift på ruten mellem Rostock og Trelleborg.

Hverken Rigspolitiet, Udlændingestyrelsen eller Dansk Røde Kors kan torsdag aften oplyse til Ritzau, hvor mange flygtninge og migranter, der er kommet retur til Danmark, siden Sverige indførte grænsekontrol torsdag klokken 12.

/ritzau/

Dagens Gossip