Svensk politi præciserer krav til id ved grænsekontrol

Når Sverige skærper grænsekontrollen ved den dansk-svenske grænse 4. januar, vil det kræve, at man kan fremvise gyldige identitetspapirer, før man får lov at krydse sundet med tog, færge eller bus.

DSB udtalte tidligere på ugen, at et billed-id, som for eksempel et studiekort eller et adgangskort til arbejdet, ville være nok, men nu uddyber det svenske politi kravene til billedlegitimationen. Det skriver dr.dk

Det svenske politi oplyser på deres hjemmeside, at et billed-id kun opfattes som gyldigt, hvis det er officielt udstedt for at fastslå ejerens identitet.

Ifølge politiet skal rejsende kunne legitimere sig med identitetspapirer, hvor det fremgår, hvem, der har udstedt det, og hvornår det udløber.

Samtidig skal det kunne dokumenteres, at den person, som er i besiddelse af legitimationen, er den samme person, som er på billedet.

Patrik Engström, som er chef for grænsepolitiet i Sverige, siger ifølge DR til Sveriges Radio, at der 18. januar vil komme en mere udførlig fortolkning af kravene til gyldig legitimation.

Id-kontrollen skyldes, at den svenske regering indfører såkaldt transportøransvar, der kræver, at eksempelvis DSB kontrollerer id hos de togrejsende mod Sverige.

På grund af id-kontrollen forventes rejsetiden forlænget med mellem 10 og 30 minutter.

Rejser man med tog over Øresund, skal man stige af på stationen i Københavns Lufthavn for at identificere sig.

Rejsende med færge til Sverige skal fremvise gyldigt id inden ombordstigning, mens der ikke etableres kontrol af biltrafikken på dansk side.

De svenske politi oplyser på deres hjemmeside, at politiet kontrollerer, at busser, toge og færger har tjekket identiteten på de passagerer, som rejser fra Danmark til Sverige.

/ritzau/

Dagens Gossip