Svensk politi sætter hegn op på togstation i Malmø

Skrevet af admin

03/01/2016

Mest læste i dag

Svensk politi sætter søndag et hegn op på stationen Hyllie i Malmø som del af den skærpede grænsekontrol af rejsende mod Sverige. Hegnet sættes op for at skelne mellem indenlandske og internationale rejsende, lyder meldingen.

Sverige indfører mandag id-kontrol, så kun mennesker med gyldige papirer vil kunne krydse sundet med tog, færge eller bus og søge om asyl. På færgerne er der allerede krav om, at passagerer skal vise gyldigt id.

- Samtidig med, at id-kontrollerne indføres i nat, lægger DSB og Skånetrafiken ruterne om, så udenlands- og indenrigsrejsende ankommer på samme perron. Hvorfor ved jeg ikke.

- Men eftersom vi ikke kan kontrollere id på dem, som rejser indenrigs, må vi adskille dem. For at kunne gøre det, sætter vi et hegn op. Natten vil være ganske rolig, men den virkelige ilddåb bliver i morgen, siger Ewa-Gun Westford, som er presseansvarlig for politiet i region syd.

Id-kontrollerne sker på busserne og tog i Danmark, men når rejsende ankommer til Sverige, sker der en reel grænsekontrol, lyder det.

Dermed er rejsende nødt til at identificere sig to gange.

- Ja, hvis jeg har forstået det rigtigt. Men kan gøre det så smidigt som muligt ved at sikre sig, at man har de rigtige identifikationsdokumenter klar, siger Ewa-Gun Westford.

I midten af december besluttede den svenske rigsdag at indføre id-kontrol.

Den danske regering følger sagen nøje og statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) åbnede i sin nytårstale op for, at Danmark, som reaktion på den svenske id-kontrol, kan skærpe den danske grænsekontrol.

- Og det kan skabe en situation, hvor vi må indføre grænsekontrol til Tyskland, hvis vi vurderer, at det er bedst for Danmark. For vi vil ikke igen se migranter og asylansøgere på vores motorveje, sagde statsministeren.

/ritzau/TT