Svensk politi: Vi ved ikke hvornår danskere kæntrede

Svensk politi er endnu ikke i stand til at fastslå, hvorfor eller hvornår tre danskere, der torsdag blev fundet livløse i Rogen-søen, døde.

Det fortæller vagthavende ved politiet i Östersund, Helena Hroh.

- Vi ved endnu ikke, hvad der præcist er sket, eller hvornår ulykken er sket. Tidspunktet skal retsmedicinernes undersøgelse være med til at fastslå, siger hun til Ritzau.

De to danske mænd og den enes seksårige søn blev fundet døde i søen torsdag aften ved 19.30-tiden ikke langt fra deres kæntrede kano.

Den ene af dem var kendt i området og var vandt til at færdes i naturen.

- De var på fisketur. En av mændene er et erfarent friluftsmenneske og har vært i området flere ganger tidligere, siger Helena Hroh til Dagbladet ifølge NTB.

De havde lejet kanoen 14. juli og skulle efter planen have returneret onsdag i denne uge, men da de ikke vendte retur som aftalt - og familien i Danmark heller ikke havde hørt fra dem - blev en eftersøgning torsdag indledt.

- Vi regner med, at retsmedicinerne begynder deres undersøgelse allerede fredag. Vi ved ikke, hvad der er sket. Vi har ikke hørt fra nogle vidner, der kan have set dem.

- Det er et vildmarksområde, de har været i, og derfor har de ikke overnattet på campingpladser, men formentlig i det fri, siger Helena Hroh til Ritzau.

Hun oplyser, at vandtemperaturen i Rogen-søgen er 12 grader, mens det har været omkring fem grader i luften om aftenen de seneste par dage.

Danskerne bar alle redningsvest. Derfor kan det kolde vand have været en medvirkende årsag til, at de ikke overlevede ulykken.

Udenrigsministeriets Borgerservice oplyser til Ritzau, at man ikke har været direkte involveret i sagen, da den er kørt som et dansk-svensk politisamarbejde.

Søen Rogen ligger over 500 kilometer nord for Stockholm i Härjedalen, og området er populært at vandre og ro i kano i.

Hjemmesiden grenselandet.no betegner kanosejlads som en god måde at se naturen i området på om sommeren, men kommer også med en advarsel:

- Det lunefulde vejr kan hurtigt forvandle den store sø Rogen til et livsfarligt sted, lyder det.

- /ritzau/

Dagens Gossip