Svensk sejr holder Norge bag Danmark ved ishockey-VM

14/05/2016

Danmark holder foreløbigt fast i sin femteplads i gruppe A ved VM i ishockey.

I gruppens første kamp lørdag vandt Sverige som ventet over Norge, som dermed har fem point for fem kampe på sjettepladsen. Danmark har seks point for fem kampe.

Norge bed dog godt fra sig mod de svenske favoritter, der blot vandt 3-2.

Norge holdt stand i første periode, men kort inde i den næste periode scorede Gustav Nyquist til 1-0.

Også tredje periode blev indledt af en hurtig svensk scoring, denne gang ved Martin Lundberg, men kort efter bragte Mats Roselli Olsen ny spænding til det nordiske møde med Norges reducering til 1-2.

Otte minutter før tid lignede det en afgørelse, da Robert Rosen udnyttede en ripost til at score til 3-1 under et svensk powerplay. Men Norge nægtede at overgive sig, og Andreas Martinsen gjorde det til 2-3 med to minutter tilbage.

I slutfasen pressede Norge hårdt for udligning og havde et par nærgående forsøg, men Sverige holdt stand og bragte sig på 11 point for fem kampe på andenpladsen.

Klokken 15.15 spilles gruppens næste kamp, som er et anliggende mellem Rusland og Schweiz. Her vil en russisk sejr lune set fra et dansk perspektiv.

Efter Danmarks sejr efter straffeslag over Letland fredag, kan Danmark tillade sig at tro på en plads i kvartfinalerne.

Schweiz indtager lige nu det yderste mandat til kvartfinalerne med syv point for fire kampe på fjerdepladsen.