Svensk skib redder hundredvis fra at drukne i Middelhavet

Flere end 300 personer på flugt fra krig og fattigdom i Mellemøsten og Afrika kan takke besætningen på et svensk marinefartøj for, at de nu er kommet sikkert i land på den italienske ø Sicilien.

Kystbevogtningsskibet Poseidon kom torsdag 328 flygtninge til undsætning øst for Sicilien.

Et spansk rekognosceringsfly havde observeret, at båden med de mange migranter var begyndt at tage vand ind, oplyser den svenske kystbevogtningstjeneste i en meddelelse.

38 af de opsamlede bådflygtninge er børn.

- Mange af børnene var meget små, under et år gamle. Vi kunne også notere flere tilfælde af diabetes og at flere var udmattede, udtaler øverstbefalende Joakim Håkansson i meddelelsen.

Blandt de reddede er folk fra Eritrea, Somalia, Sudan, Iran og Egypten.

For cirka en måned siden kom Poseidon over 500 migranter til undsætning i to redningsaktioner på samme dag i farvandet mellem Sicilien og Libyen.

Tættere på den nordafrikanske kyst ud for Libyen mistede flere migranter torsdag livet, da en gummibåd med angiveligt over 100 personer kæntrede.

Der er uklart, hvor mange der druknede.

FN's flygtningeorgan, UNHCR, opgav antallet af omkomne til omkring 40, men senere sagde myndighederne på Sicilien, at antallet af døde snarere er halvt så stort.

Ifølge den italienske avis La Repubblica sank gummibåden. 84 personer blev samlet op fra vandet i live af et handelsskib og et tysk marinefartøj. De overlevende er bragt til Sicilien.

Hidtil i år menes næsten 2000 mennesker at have mistet livet under den til tider farefulde færd over Middelhavet fra Nordafrika, skriver det svenske nyhedsbureau TT. Omkring 150.000 personer menes at være sluppet helskindet fra overfarten.

/ritzau/TT

Dagens Gossip