Svensk statsminister drømmer om et EU med folket i centrum

Som et ekko af de øvrige stats- og regeringschefer i EU ønsker den svenske statsminister, Stefan Löfven, et hurtigt farvel og tak til Storbritannien.

Efter briternes nej til EU er det nødvendigt straks at komme videre. Vejen frem er at stille skarpt på europæernes liv og tryghed, lyder det fra Stefan Löfven.

- Vi skal have et medborgernes Europa. Vi skal sætte dem i centrum. Det er deres liv og virkelighed, der skal forbedres, siger Löfven på vej ind til tirsdagens EU-topmøde i Bruxelles.

Det er vigtigt, at vi ser på den sociale tryghed, siger statsministeren. Han understreger, at det "ikke er tid til at diskutere nye store forandringer".

Det er vigtigt for Europa at komme videre. Det første skridt er ifølge den svenske statsminister, at briterne melder ud, hvad de faktisk vil.

Han er træt af spørgsmål om, hvad han og de øvrige stats- og regeringschefer i EU ønsker. Bolden ligger i London, mener han.

- Jeg kommer til at spørge, hvad plan b er. Jeg kommer også til at sige, at jeg synes, det ville være godt, hvis Storbritannien så hurtigt som muligt siger, hvad man vil, siger Löfven.

Svaret fra briterne hænger lidt i luften.

Premierminister David Cameron meldte sin afgang straks efter resultatet af folkeafstemningen, da et britisk flertal havde stemte for at forlade EU. Magtskiftet i det britiske konservative parti og dermed også udskiftningen af premierministeren ventes først gennemført til efteråret.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip