Svensk statsminister: Kontrol er ikke rettet mod Danmark

Når Sverige fra torsdag indfører midlertidig grænsekontrol, er det ikke et initiativ rettet mod Danmark, understreger den svenske statsminister, Stefan Löfven.

- Vi har ikke sagt, at vi indfører grænsekontrol mod Danmark. Vi har sagt, at vi skal have styr på vore grænser. Det er op til politiet at håndtere, hvordan og hvornår det skal ske, siger Stefan Löfven til det svenske nyhedsbureau TT under et topmøde på Malta.

- Jeg har et rigtig godt forhold til den danske statsminister, og vi er enige om, at vi skal have styr på det, siger Löfven.

Den svenske statsminister tilføjer, at der ikke indføres grænsekontrol mod nabolandene Finland og Norge.

- Det her handler jo ikke om Finland og Norge. Vi ser ikke noget behov for at have en grænsekontrol mellem Finland og Sverige, slår Löfven fast og tilføjer, at det er myndighederne, som afgør implementeringen.

Den svenske statsminister forklarer, at det er Migrationsverket, som er det svenske svar på Udlændingestyrelsen, der har bedt regeringen om kontrol ved grænserne.

- Vi har naturligvis forberedt dette. Migrationsverket har givet udtryk for bekymring over sikkerheden og processen omkring modtagelsen af flygtninge, siger han.

Löfven vil ikke tage stilling til, hvordan kontrollen i praksis skal fungere ved Øresundsbroen.

- Det er politiet, som skal afgøre, hvordan og hvornår de mener, at man skal have denne grænsekontrol. Det skal regeringen ikke beslutte, siger Löfven.

Den danske og den svenske regering har håndteret strømmen af flygtninge og migranter meget forskelligt.

Mens Sverige har ført en politik om at holde døren åben for de mange nytilkomne, har Danmark forsøgt at bremse menneskestrømmen, blandt andet ved at føre kampagne i Mellemøsten.

I sidste uge sendte den svenske regering så en appel til EU-landene om, at landet ikke længere kan håndtere situationen, og at man ønsker omfordeling af flygtninge fra Sverige til andre EU-lande.

Den danske regering har sagt, at man ikke umiddelbart kan hjælpe Sverige med at tage imod flygtninge og migranter.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip