Svensk statsminister kræver nyt asylsystem i Europa nu

Den svenske statsminister køber ikke sin danske modpart Lars Løkke Rasmussens (V) teori om, at grænsekontrol medfører, at flere flygtninge og migranter vil søge asyl.

- Man kan spekulere løs om dette, men man kan ikke sige noget om, hvad det præcist medfører. Det er i bevægelse. Vi kan ikke udtale os om det. Men vi kan sige, at vi skal have kontrol over vore grænser. Det er helt grundlæggende, siger Stefan Löfven til Ritzau.

Lars Løkke Rasmussen har afvist, at Danmarks skal følge den svenske regerings beslutning og indføre grænsekontrol, efter at Sverige onsdag aften annoncerede det midlertidige tiltag.

Europas håndtering af den aktuelle flygtningekrise er helt uholdbar, mener Löfven, og det er på høje tid, at der findes en fælles løsning.

- Vi skal finde frem til fælles regler (i EU, red.). Vi skal have et andet system. Det er indlysende, siger Löfven før sidstedagen af et topmøde mellem Afrika og EU på Malta.

Sverige meddelte onsdag aften, at myndighederne indfører midlertidig grænsekontrol for at få kontrol med den massive flygtningestrøm, der har medført, at landets kapacitet til modtagelse af asylansøgere er brudt sammen.

Passagerer på færger til Sverige skal også have identifikationspapirer med.

- Det handler ikke om et hegn. Vi må have kontrol over, hvem der rejser ind i Sverige. Folk skal identificere sig selv, inden de går om bord på færgen, siger Löfven.

Lars Løkke Rasmussen gentog torsdag morgen, at han ikke ønsker grænsekontrol ved den tysk-danske grænse, selvom flere af regeringens støttepartier netop ønsker dette.

- Hvis man har en ambition om, at vi skal holde antallet af asylansøgere under kontrol i Danmark, så er det altså klogere ikke at kopiere den model ved den dansk-tyske grænse, fordi det vil føre til, at vi får flere og ikke færre asylansøgere, siger statsministeren.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip