Svensk storbank anbefaler salg af Dong-aktier

Skrevet af admin

16/06/2016

Mest læste i dag

Mens Dongs aktier blev revet væk i den nylige børsnotering, har aktierne fået en mindre positivt modtagelse af de analytikere, der indtil videre har arbejdet sig gennem tallene.

Torsdag morgen skriver Bloomberg News, at den svenske investeringsbank SEB har indledt dækning af aktien.

Det er sket med anbefalingen "Sell" - sælg - og et kursmål på 250 kroner per aktie. Fra åbningen torsdag falder aktierne i Dong med 1,4 procent til netop 250 kroner.

Dong blev børsnoteret for en uge siden efter aktierne var blevet solgt for 235 kroner per aktie til institutionelle og private investorer

Ifølge Bloomberg News lægger SEB vægt på, at der er potentielle faldgruber forude for Dong.

Der ud over værdien af det problemramte oliefelt Hejre i Nordsøen og Dongs ambition om at nå fem gigawatt i installeret havvindmøllekapacitet i 2020 indregnet, selv om "begge projekter er meget usikre".

For olie- og gasdivisionen mener SEB ligeledes, at fremtiden er usikker.

SEB rådgav Dong i selskabets salg af sin gasdistributionsforretning til Energinet.dk for 2,4 milliarder kroner i maj. Analyseafdelingen er adskilt fra den afdeling, der stod for rådgivning om salget.

Tidligere har Sydbank leveret en analyse på Dong. Også Sydbank har en salgsanbefaling.

- Den nuværende aktiekurs efterlader efter vores vurdering kun et yderst begrænset kortsigtet afkastpotentiale.

- Prissætningen giver efter vores vurdering ikke nye investorer en attraktiv balance mellem risiko og afkastmuligheder. Vi indleder dækningen af Dong Energy-aktien med en sælg-anbefaling, skrev Sydbank i sin analyse.

Sydbank fokuserede i sin analyse på, at meget af fremtiden er afhængig af vindenergi, hvilket giver usikkerhed. Ikke mindst fordi havvindmøller, der er Dongs store sats, er afhængig af statsstøtte.

Den danske stat solgte i 2014 en større bid af Dong til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs. Det skete i en lukket proces, der skabte debat både i befolkningen og blandt politikere.

Da Goldman Sachs købte sig ind i Dong blev selskabet vurderet til lige over 30 milliarder kroner. Børsnoteringen to år senere værdisatte Dong til omkring 100 milliarder kroner.

/ritzau/