Svensk tennisstjerne opgiver comeback efter 4,5 år

Skrevet af admin

23/12/2015

Dagens topnyheder

Den 31-årige svenske tennisspiller Robin Söderling giver efter 4,5 års forgæves kamp op og dropper et comeback til sporten, hvor han lå nummer fire som sit højeste på verdensranglisten.

Det meddeler han i en pressemeddelelse ifølge det svenske nyhedsbureau TT.

Söderling spillede sin sidste ATP-turnering i sommeren 2011, hvor han i overbevisende stil vandt grusturneringen i Båstad i hjemlandet.

Kort derefter blev han ramt af kyssesyge, og den sygdom har nu kostet ham tenniskarrieren endegyldigt.

- Jeg har siden dengang kæmpet for at komme mig helt. Med sygdommen har det været umuligt for mig at træne 100 procent, siger Söderling i pressemeddelelsen.

Da han blev ramt af kyssesyge, lå han nummer fem på verdensranglisten.

- Naturligvis er dette en meget trist beslutning. Set i bakspejlet føler jeg nu, at jeg skulle have lyttet bedre til min krop og have undgået sygdommen.

- Men på den anden side er det altid let at være bagklog, og tennis er en sport, der kræver, at man maksimerer sin træning for at fastholde positionen i toppen, siger han.

Indtil i år var Söderling den eneste spiller i verden til at have slået spanske Rafael Nadal i grand slam-turneringen French Open. Den turnering har spanieren vundet i alt ni gange, men i 2009 blev Nadal sensationelt slået ud i Paris af Söderling.

I år er den suveræne verdensetter Novak Djokovic kommet med i det fine selskab med Söderling, da serberen sendte Nadal ud i kvartfinalen ved French Open.

To grand slam-finaler spillede Söderling sig frem til i karrieren, begge gange ved French Open. I 2009 og 2010. Han tabte finalerne til henholdsvis Roger Federer og Rafael Nadal.

/ritzau/