Svensk udenrigskorrespondent om myrdede i Frankrig: Det er jo ikke uskyldige personer

Skrevet af Ninna Andreasen

08/01/2015

Dagens topnyheder

Radioprogrammet Studio Ett hos Sveriges Radio vækker både opsigt og vrede på de sociale medier, efter udenrigskorrespondenten Alice Petrén har sagt, at de dræbte ved terrorangrebet i Paris ikke var uskyldige.

Det skriver Nyheter I Dag

“Det er jo ikke uskyldige personer i dette tilfælde, uden at det retfærdiggør er det mod en redaktion, som har angrebet med karikaturer af profeten Muhammed, som har haft satirebilleder, som så sent som i nat blev sendt ud,” siger hun i et 15 minutter langt radioindslag

Udtalelsen vakte i aftes betydelig harme på de sociale medier. Det fik Alice Petrén til at rette sig selv på Twitter.

“Charlie Hebdos redaktion er uskyldige mennesker, men ikke tilfældige ofre. Afskyeligt. Selvfølgelig,” skriver hun og tilføjer i et Tweet kort efter:

“Fantastisk at se så mange rykke ud til forsvar for Charlie Hebdos journalister: Skælder ud på mig for elendigt ordvalg. Heya!”

Förtydligande @alicepetren @p1 Charlie Hebdos redaktion är oskyldiga människor, men inte slumpmässiga offer. Vedervärdigt. Förstås.

— Alice Petrén (@alicepetren) 7. januar 2015

Fantastiskt att se många rycka ut till försvar för Charlie Hebdos journalister: skäller på mig för uselt ordval. Heja! #iblandblirdetfel

— Alice Petrén (@alicepetren) 7. januar 2015