Svenske aviser raser over dansk udenrigsminister: Svenskerne hylder ham

Hele dagen i går kørte nyheden om Kristian Jensens kontroversielle bemærkning på Facebook i de danske medier.

Bemærkningen faldt i kølvandet på den svenske diskussion om, hvorvidt der skulle være et større udvalg i plastre, så de også matcher hudfarven på mennesker med anden etnisk baggrund.

- Er endnu en gang glad for at jeg ikke bor i Sverige….., skrev han på Facebook.

I dag er det så de svenske medier, der har taget sagen op.

- Dansk udenrigsminister disser Sverige: Glad for jeg ikke bor der, skriver svenske Metro, og en lang række andre medier bringer også historien.

Til avisen siger den danske professor i statskundskab ved Stockholms Universitet Drude Dahlerup, at det er en tendens i dansk politik.

- Det er skammeligt, at en udenrigsminister udtaler sig sådan her om et naboland. Han bør komme med en undskyldning til det svenske folk, siger hun.

Svenskerne bakker op - om Kristian Jensen
Men selvom medier og eksperter hænger den danske udenrigsminister ud til tørre, er reaktionen langt mere venlig stemt fra det svenske folks side.

I hvert fald hvis man kigger på kommentarerne til artiklerne på de svenske mediers Facebook-sider.

Læs også: 'Jeres muntre kommentarer om hudfarvet plaster er udtryk for manglende situationsfornemmelse'

- Hvad mener du med at “spytte på hele det svenske folk”? Ikke på mig, jeg er enig med ham. Hele plaster-påhittet er latterligt! Jeg troede, det var en aprilsnar, skriver Maliin Gille på Svenska Dagbladets Facebook.

Her får hun opbakning af Håkan Palm og mange andre.

- Hvordan kan man komme på tanken, at plaster skulle være krænkende? Og værre, bringe det op til diskussion i nyhederne? Det er latterligt og slet ikke mærkeligt, at omverdenen igen peger fingre ad Sverige, skriver han.

Heller ikke læserne på svenske Aftonbladet er forarget over kommentaren.

- Han har jo ret. Folk griner jo af os rundt i verden, og det er næppe nogen nyhed, skriver Kristoffer Hedlund, der har fået over 200 likes for sin kommentar.

Det har også Pelle Sandberg.

- Han skal ikke bede om tilgivelse! Han siger, hvad mange svenske medborgere også mener, skriver han og får 378 opadvente tommelfingre med på vejen.

- Hahaha. Hvorfor skal den danske udenrigsminister undskylde, når han siger noget, der er sandt. Er det forkert? Sverige viser tydeligt, hvor useriøst landet er, når noget så trivielt som farven på plaster får plads i medierne. Ag det hele desuden får opmærksomhed uden for landets grænser er endnu mere pinilgt, skriver Mikael Andersson på Metro Sveriges Facebook-side.

Følg Dagens Politik for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip