Svenske myndigheder registrerer 132 barnebrude

Skrevet af admin

21/06/2016

Dagens topnyheder

Barnebrude er ikke noget usædvanligt fænomen på den anden side af Øresund.

De svenske migrationsmyndigheder, Migrationsverket, har registreret 132 barnebrude i 80 kommuner. De fleste af de helt unge piger bor sammen med deres voksne ægtefæller.

Det skriver det svenske nyhedsbureau TT.

Tallet er ifølge den svenske ombudsmand på børneområdet (BO) ikke et udtryk for fænomenets reelle omfang, og her vurderer man ifølge en pressemeddelelse, at mørketallet er stort.

I en separat undersøgelse har man tidligere registreret 65 gifte piger alene i Malmø.

Den svenske ombudsmand på børneområdet kræver nu en strengere lovgivning mod børneægteskaber.

I Danmark kam asylansøgere under 18 år ikke bo sammen med deres ældre ægtefælle eller samlever på danske asylcentre.

27 asylpar er således blevet adskilt fra hinanden, da udlændinge- og integrationsminister, Inger Støjberg (V), ikke ville acceptere barnebrude på danske asylcentre.

Ombudsmanden blev inddraget i sagen, da han i marts modtog en klage fra et syrisk ægtepar, en 17-årig gravid kvinde og hendes 26-årige mand. De var blevet adskilt og placeret på to forskellige asylcentre.

Siden har Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet og Udlændingestyrelsen genoptaget sagen - samt en række andre sager - for at sikre en "fyldestgørende partshøring".

Asylansøgere under 15 år – der dermed er under den seksuelle lavalder – har på intet tidspunkt måttet indkvarteres med deres ægtefælle eller samlever.

Fra februar har praksisændringen altså betydet, at det samme gælder for personer mellem 15 og 18 år.

/ritzau/TT