Svensker mister livet i Paris under voldsomt angreb

En svensk statsborger er blandt de dræbte under angrebene i den franske hovedstad, Paris, fredag aften og natten til lørdag. En anden svensker er såret. Det oplyser det svenske udenrigsministerium til avisen Expressen.

Natten til lørdag klokken halv tre lyder vurderingen fra franske efterforskningskilder, at mindst 120 mennesker i alt har mistet livet.

I Danmark oplyser Udenrigsministeriets Borgerservice kort før klokken tre natten til lørdag, at der ikke er oplysninger om, at der er danskere blandt de dræbte og sårede.

- Men ambassaden i Paris er i tæt kontakt med de franske myndigheder for at sikre, at vi får besked med det samme, hvis der viser sig at være danskere imellem, siger Martin Ellehøj, der er vagthavende borgerservicechef i Udenrigsministeriet, til Ritzau.

Da Paris er et sted, som mange danskere rejser til, har ambassaden i Paris ikke overblik over, hvor mange danskere, der befinder sig i byen.

Borgerservice opfordrede via Twitter først på natten danskere i Paris til at kontakte pårørende.

Siden da har Martin Ellehøj og hans kolleger måttet tage imod opkald fra danskere, der ikke har kunnet komme i kontakt med deres pårørende.

- Det er dog ikke så mange, der har ringet, fortæller han.

Hovedparten af de dræbte i Paris befandt sig i koncertsalen Bataclan, hvor de blev holdt som gidsler. Omkring 100 mistede ifølge flere medier livet der. De øvrige ofre blev dræbt ved angreb rettet mod adskillige andre steder i den franske hovedstad.

Angrebene i Paris kommer ti måneder efter angrebet på satiremagasinet Charlie Hebdo, hvor 12 blev skudt og dræbt, mens fem blev dræbt i og omkring Paris i de efterfølgende dage.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip