Svenskere raser over Zlatan: Dumme udtalelser

Zlatan Ibrahimovic bliver mødt med hård kritik, efter at den svenske fodboldstjerne har udtalt, at han ikke vil sammenlignes med kvindelige fodboldspillere.

Ibrahimovic mener heller ikke, at det svenske fodboldforbund gjorde noget forkert, da man i november gav Anders Svensson en bil for at slå landskampsrekorden hos herrerne, mens Therese Sjögran - der har spillet flere landskampe end Svensson - ikke fik nogen bil.

Udtalelserne har bragt sindene i kog flere steder i Sverige. Blandt andet hos Frida Östberg, der tidligere har optrådt for det kvindelige svenske landshold.

- Jeg synes, at det er meget ærgerligt, at en af vores største profiler gennem alle tider har sådan en indstilling og holdning. Det handler om at hylde de individuelle præstationer, som idrætsudøvere står for i Sverige - uanset køn, siger Frida Östberg til SVT.

Aftonbladets kommentator Robert Laul kalder udtalelserne for "hånende og arrogante".

Den tidligere landsholdsspiller Hanna Marklund er enig med Zlatan Ibrahimovic i, at man ikke kan sammenligne dame- og herrespillere. Men så stopper enigheden også.

- Udtalelserne fra Ibrahimovic virker lidt uigennemtænkte. De er dumme - rent ud sagt. Det han står for er nedværdigende, siger Marklund til expressen.se.

Zlatan Ibrahimovic siger blandt andet i interviewet med Expressen, at kvinderne i stedet for en bil kan få en cykel med hans autograf på.

/ritzau/

Dagens Gossip