Svenskere trækker dansk svinekød tilbage: Indeholder kræftfremkaldende hormon

Skrevet af Ninna Andreasen

02/07/2014
21,6 ton kød er tilbageholdt i Sverige efter fund af det kræftfremkaldende hormon DES i urinen på danske svin. Kødet er produceret af Danish Crown. Det var de danske fødevaremyndigheder, som alarmerede deres svenske pendant og bad butikkerne holde kødet tilbage. “Så snart vi fik det at vide, fik alle butikker informationen. Fra da af kunne produktet ikke længere købes,” siger Maria Lutström til Aftonbladet. Hun er presse ansvarlig i Axfood, som er en af de største organisationer for dagligvarebutikker i Skandinavien, og som driver de kæder, kødet var solgt til. Dagens.dk forsøger at få en kommentar fra den danske fødevarestyrelse om, hvorvidt der er en lignende mistanke til kød i danske butikker. Til Aftonbladet siger Peter Brådenmark fra Fødevarestyrelsens kontrolenhed, at DES-hormonet er fundet under en rutinekontrol. Det er første gang i flere år, hormonet er fundet. “Vi kan ikke udelukke, at det også findes i kødet,” siger han til avisen.

Mest læste i dag

21,6 ton kød er tilbageholdt i Sverige efter fund af det kræftfremkaldende hormon DES i urinen på danske svin.

Kødet er produceret af Danish Crown.

Det var de danske fødevaremyndigheder, som alarmerede deres svenske pendant og bad butikkerne holde kødet tilbage.

“Så snart vi fik det at vide, fik alle butikker informationen. Fra da af kunne produktet ikke længere købes,” siger Maria Lutström til Aftonbladet.

Hun er presse ansvarlig i Axfood, som er en af de største organisationer for dagligvarebutikker i Skandinavien, og som driver de kæder, kødet var solgt til.

Dagens.dk forsøger at få en kommentar fra den danske fødevarestyrelse om, hvorvidt der er en lignende mistanke til kød i danske butikker.

Til Aftonbladet siger Peter Brådenmark fra Fødevarestyrelsens kontrolenhed, at DES-hormonet er fundet under en rutinekontrol. Det er første gang i flere år, hormonet er fundet.

“Vi kan ikke udelukke, at det også findes i kødet,” siger han til avisen.