Svenskerne reducerer med sejr i Davis Cup-doublen

Danmark misbrugte første matchbold i Davis Cup-kampen mod Sverige i Helsingborg, da svenskerne vandt doublen 3-1 i sæt.

Frederik Løchte Nielsen og Thomas Kromann måtte overgive sig til doublespecialisterne Robert Lindstedt og Johan Brunström, der da også var storfavoritter.

Det var dog det danske par, der kom bedst fra start. Første sæt endte i en tiebreak, og her tilkæmpede Danmark sig sætbold ved stillingen 6-4.

Frederik Løchte Nielsen misbrugte den første af slagsen i kraft af en dobbeltfejl, men sørgede alligevel for at lukke sættet med en glimrende returnering i næste bold.

Men Wimbledon-mesteren havde generelt problemer i sin serv og blev brudt både i andet og tredje sæt, så svenskerne bragte sig foran 2-1 i sæt.

Trods fin rød-hvid opbakning fra tilskuerpladserne ramlede det hele sammen for det danske par i begyndelsen af fjerde sæt.

Svenskerne bragte sig foran 4-0, før det lykkedes danskerne at vinde en smule af det tabte tilbage. Opvågningen skete dog for sent, og derfor kunne den svenske konstellation sikre sig sejren med sætcifrene 6-7, 6-4, 6-3, 6-3.

Dermed skal matchen afgøres i søndagens to singler, hvor Frederik Løchte Nielsen skal op imod Markus Eriksson, mens Martin Pedersen møder unge Elias Ymer.

Vinderen af opgøret får lov at blive i Europa/Afrika gruppe 1.

Danmark har aldrig slået Sverige i Davis Cup-sammenhæng. Tilbage i 1995 førte Danmark også 2-0 over svenskerne i Brøndby Hallen, men tabte alligevel.

/ritzau/

Dagens Gossip