Sverige åbner håndbold-EM med pligtsejr

13/01/2014

Sverige er kommet fint fra start ved håndbold-EM i Danmark, efter at svenskerne i Brøndby Hallen besejrede Montenegro med 28-21 mandag aften.

Sejren blev grundlagt på solidt angrebsspil i en første halvleg, som svenskerne vandt med 18-13.

Flensburg-målmanden Mattias Andersson fik lukket godt af efter pausen, hvor defensiven brillerede. De blågule slap på 30 minutter blot otte mål ind mod en modstander, der efterhånden mistede humøret.

Mens Montenegros kvindelandshold er forsvarende europamester, har landets herrer ikke gjort noget væsen af sig siden løsrivelsen fra Serbien.

Ved VM sidste år blev det således til en 22.-plads til montenegrinerne, så derfor er det en modstander som en stolt håndboldnation som Sverige skal besejre.

Den svenske trænerduo med Staffan Olsson og Ola Lindgren kan da også se tilbage på åbningskampen med tilfredshed.

I en pulje, der også tæller Kroatien og Hviderusland, kan Sverige med god ret have ambitioner om kæmpe med om førstepladsen, og med sejren over Montenegro er holdet kommet fint fra land.

Langskytten Kim Ekdahl du Rietz havde god styrke i skudarmen og lavede syv mål på otte forsøg.

Det gjorde ham til svensk topscorer i en kamp, hvor KIF Kolding Københavns playmaker Lukas Karlsson også gjorde en fin figur.

Sverige møder Hviderusland i holdets anden kamp onsdag aften.

Der var også en klar favoritsejr i den anden EM-kamp mandag aften.

Et forynget russisk mandskab kunne ikke følge med de regerende olympiske mestre, Frankrig, der i Aarhus vandt med 35-28.