Sverige dropper 13 sager mod DSB om manglende id-kontrol

Skrevet af admin

24/03/2016

Dagens topnyheder

DSB slipper for at betale 13 bøder på 50.000 svenske kroner stykket.

Den svenske transportstyrelse dropper således 13 sager mod DSB om manglende id-kontrol for passagerer, der er fragtet over Øresund. Det meddeler DSB torsdag.

- Vi har ventet i spænding, og vi er tilfredse med, at sagerne er frafaldet. Vi tager det som et udtryk for, at vores kontrol er god og lever op til de krav, der stilles, siger Aske Wieth-Knudsen, der er chef for forretningsudvikling i DSB.

Alle passagerer på Øresundstogene skal stå af i Kastrup Lufthavn. Her skal de igennem en sluse og have kontrolleret deres id, inden de igen kan stige om bord på et tog til Sverige.

Sådan har det været siden landet 4. januar indførte det såkaldte transportansvar. Det betyder, at det er op til transportselskaberne at bevise, at samtlige rejsende har vist gyldigt id.

Som dokumentation tager DSB et foto af den rejsende id, som gemmes en måned. Aske Wieth-Knudsen fortæller, at DSB er i dialog med de svenske myndigheder om, hvorvidt det fortsat er nødvendigt.

- Det er tydeligt for enhver, at vi gennemfører kontrollen, og at ingen kommer om bord uden først at være igennem sluserne. Hvis vi ikke behøvede at dokumentere kontrollen, ville DSB spare penge, og kunderne spare tid, siger han.

/ritzau/