Sverige dropper 13 sager mod DSB om manglende id-kontrol

DSB slipper for at betale 13 bøder på 50.000 svenske kroner stykket.

Den svenske transportstyrelse dropper således 13 sager mod DSB om manglende id-kontrol for passagerer, der er fragtet over Øresund. Det meddeler DSB torsdag.

- Vi har ventet i spænding, og vi er tilfredse med, at sagerne er frafaldet. Vi tager det som et udtryk for, at vores kontrol er god og lever op til de krav, der stilles, siger Aske Wieth-Knudsen, der er chef for forretningsudvikling i DSB.

Alle passagerer på Øresundstogene skal stå af i Kastrup Lufthavn. Her skal de igennem en sluse og have kontrolleret deres id, inden de igen kan stige om bord på et tog til Sverige.

Sådan har det været siden landet 4. januar indførte det såkaldte transportansvar. Det betyder, at det er op til transportselskaberne at bevise, at samtlige rejsende har vist gyldigt id.

Som dokumentation tager DSB et foto af den rejsende id, som gemmes en måned. Aske Wieth-Knudsen fortæller, at DSB er i dialog med de svenske myndigheder om, hvorvidt det fortsat er nødvendigt.

- Det er tydeligt for enhver, at vi gennemfører kontrollen, og at ingen kommer om bord uden først at være igennem sluserne. Hvis vi ikke behøvede at dokumentere kontrollen, ville DSB spare penge, og kunderne spare tid, siger han.

DSB regner med, at id-kontrollen koster selskabet mellem 6-9 millioner kroner om måneden. Det skyldes dels udgifter til selve kontrollen, dels faldende passagertal.

- Det vil gøre et mærkbart indhug i det overskud, vi kan levere. Desuden betyder det længere rejsetid for vores kunder. Det var vi selvfølgelig helst foruden, siger Aske Wieth-Knudsen.

Den svenske transportstyrelse oplyser, at i alt 22 sager er blevet droppet, mens én sag stadig bliver undersøgt. Hvordan det er lykkedes personer uden id at tage over grænsen, har det ikke været muligt at få oplyst.

Men det svenske grænsepoliti har tidligere fortalt, at det har mistanke om, at flygtninge viser id i Danmark, men af forskellige grunde ikke ønsker at vise deres id i Sverige, hvor de vil søge asyl.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip