Sverige er klar til straffespark i U21-finale

Når Sverige og Portugal tirsdag mødes i finalen ved U21-EM i fodbold, så har den svenske lejr allerede udpeget dem, der skal sparke straffespark, hvis kampen mellem de to jævnbyrdige hold ikke finder en vinder i åbent spil.

Det siger landstræner Håkan Ericsson, som har trænet sparkene fra 11-meter-pletten med sine spillere.

- Vi har lavet en plan, hvor vi har rangeret spillerne fra nummer et til nummer 14. Hvis der var nogle af de fem bedste, der ikke ville være med, så havde de muligheden for at sige det, men det var der ikke, siger Håkan Ericsson.

Og straffespark er langt fra noget usandsynligt scenarie. I 2004 og 2009 var det nemlig straffespark, der sendte Sverige ud af turneringen i semifinalen, og da Portugal og Sverige i sidste uge mødtes i gruppespillet, spillede holdene 1-1.

- Det handler meget om det mentale, hvis vi kommer i straffesparkskonkurrence. Jeg synes, vi har et hold med en stor mental styrke, siger landstræneren.

Han afslører også, at FC Københavns Ludwig Augustinsson er blandt de fem første skytter, lige som Isaac Kiese Thelin og straffesparkskytten fra semifinalekampen mod Danmark John Guidetti også er det.

I den portugisiske lejr er der en optimisme og tro på, at man kan afgøre kampen, inden der er gået 120 minutter.

Portugiseren Bernardo Silva, der til daglig spiller for Monaco, siger at troen på egne er stor, men at Portugal alligevel har stor respekt for svenskerne.

- Vi har aldrig vundet turneringen tidligere, og vi skal virkelig gøre vores bedste. Jeg tror, det bliver en fantastisk kamp, hvor vi slutter som vindere.

- Sverige er et godt hold med flere gode spillere. De forsvarer sig godt og har vist karakter. Vi ved, at de har mere at byde på end John Guidetti, de har mange gode spillere, siger Bernardo Silva.

/ritzau/TT

Dagens Gossip