Sverige får drømmestart og slår Italien ved U21-EM

18/06/2015

Skandinavien er kommet godt fra start ved U21-EM i Tjekkiet.

Onsdag besejrede Danmark Tjekkiet i åbningskampen, og torsdag var det så svenskerne, der sparkede sig godt ind i turneringen.

I første opgør i Gruppe B besejrede Sverige Italien med 2-1 efter en kamp, der aldrig formåede at blive køn.

Samtidig besejrede Portugal i gruppens andet opgør England med 1-0, hvilket betyder, at Sverige og Portugal topper gruppen med tre point hver efter én kamp, mens England og Italien overraskende begge ligger med nul point.

I det sene opgør var der store forventninger til England, men det blev alligevel Portugal, der løb med sejren efter Joao Marios scoring i anden halvleg. England havde efter Portugals scoring svært ved at få lagt et pres på modstanderen, og det lykkedes først mod slutningen i jagten på udligning.

Sveriges kamp bød på to røde kort og et italiensk hold, der langsomt mistede koncentrationen, for svenskerne havde det svært fra kampens start.

Det var ikke nemt for svenskerne at trænge igennem den velorganiserede, italienske defensiv, og det blev ikke bedre, da holdet kom en mand i undertal.

Efter 27 minutter begik svenske Alexander Milosovic nemlig et straffe, hvilket resulterede i et rødt kort og en times spil i undertal for Sverige.

Sassuolo-spilleren Domenico Berardi omsatte straffesparket og bragte Italien foran 1-0.

Sverige have det stadig svært efter pausen, men efter 55 minutter lykkedes det at komme igennem på kanten, og et fladt indlæg blev sparket ind af John Guidetti.

10 minutter før tid, blev der så også udlignet i antallet af røde kort, da Juventusspilleren Stefano Sturaro fik det røde kort.

Herefter livede kampen op. Fem minutter før tid fik Mikael Ishak en friløber, og da italienernes målmand Francesco Bardi fældede ham i feltet, kunne Isaac Kiese Thelin sparke 2-1-sejren hjem fra 11-meter-pletten.

England møder Sverige i næste gruppekamp, mens Italien og Portugal tørner sammen.