Sverige får hård modstand ved EM i Frankrig

Sveriges fodboldlandshold kommer på en vanskelig opgave ved næste sommers EM-slutrunde i Frankrig.

Danmarks overmænd fra to playoffkampe i november er kommet i gruppe med Belgien, Italien og Irland.

Belgien indtager aktuelt førstepladsen på Fifas verdensrangliste, mens Italien traditionelt er et godt slutrundehold. Ved EM i 2012 nåede italienerne hele vejen til finalen.

Samtidig øjner Italien formentlig en mulighed for at revanchere sig for 2-2-kampen mellem Sverige og Danmark ved EM 2004, der sendte Italien ud af turneringen.

De to bedste i de seks grupper går videre til 1/8-finalerne. Her får de også følgeskab af de fire bedste ud af de seks hold, der slutter på en tredjeplads i sin gruppe.

Dermed skal Sverige formentlig koncentrere sig om at slutte foran Irland, der også kvalificerede sig via playoff. Irerne slog Bosnien.

Noget lettere ser det ud for Island, der ikke kunne have drømt om en meget bedre lodtrækning til landets første store fodboldslutrunde.

Lars Lagerbäcks tropper kommer på en vanskelig opgave mod Portugal fra øverste seedningslag, til gengæld ligner det jævnbyrdige kampe mod gruppens øvrige to hold, Ungarn og Østrig.

Som hjemmehold var Frankrig på forhånd garanteret at være det ene hold i åbningskampen. Nu står det klart, at modstanderen bliver Rumænien i slutrundens første kamp 10. juni.

Generelt har franskmændene fået en overkommelig gruppe, når holdet skal forsøge at gentage guldtriumferne fra EM i 1984 og 2000. Schweiz og Albanien er de øvrige modstandere.

Der blev ikke trukket nogen decideret dynamitgruppe ved lodtrækningen i Paris. Det tætteste, man kommer på, er gruppe D, hvor Spaniens forsvarende europamestre møder Kroatien, Tjekkiet og Tyrkiet.

Gruppe B danner rammen om et rent britisk opgør mellem Wales og England. I gruppe C får Polen lov til at spille naboopgør mod henholdsvis Tyskland og Ukraine.

Få det samlede overblik over slutrundens seks grupper her:

* Gruppe A:

Frankrig

Schweiz

Rumænien

Albanien

* Gruppe B:

England

Rusland

Slovakiet

Wales

* Gruppe C:

Tyskland

Ukraine

Polen

Nordirland

* Gruppe D:

Spanien

Kroatien

Tjekkiet

Tyrkiet

* Gruppe E:

Belgien

Italien

Sverige

Irland

* Gruppe F:

Portugal

Østrig

Ungarn

Island

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip