Sverige frygter dansk NHL-kæde

Det er ikke gået svenskernes næse forbi, at Danmark i år stiller med en særdeles spændende førstekæde ved A-VM i ishockey. I kæden er der tre NHL-spillere, og det aftvinger respekt hos naboerne, inden Danmark og Sverige mødes søndag aften i Moskva.

- Vi har stor respekt for Danmark. Det gælder om at være ydmyg, og hver kamp bliver vanskelig. Vi kan ikke bare vinde kampen.

- Danmark har et talentfuldt hold - frem for alt med deres NHL-kæde, hvor Nikolaj Ehlers kan være uhyre god i visse situationer, siger John Tornberg, der er Sveriges assistenttræner, til nyhedsbureauet TT.

Sverige har inden kampen nok at se til selv.

Normalt ville Sverige være enorm favorit til en kamp mod Danmark på isen, men en lang række afbud - der tales om op mod 30 i svenske medier - har gjort, at bookmakerne forventer en mere lige kamp søndag, om end Sverige stadig er favorit.

Åbningskampen mod Letland fredag forløb da heller ikke som planlagt for svenskerne, som først vandt 2-1 efter forlænget spilletid. Indsatsen skal forbedres, hvis det skal blive til succes mod Danmark.

- Vi skal gå hårdere til den, så det også kan høres, når stavene rammer hinanden. Gør vi det, så får vi lettere ved at få fat i pucken og vinde kampen, siger John Tornberg.

Danmark kommer til kampen med selvtillid efter lørdagens 3-0-sejr over Norge. Søndagens nabodyst begynder klokken 19.15 dansk tid.

/ritzau/TT

Dagens Gossip