Sverige hæver sit sikkerhedsniveau

Sikkerhedsniveauet i Sverige er hævet fra tre til fire.

Det meddeler sikkerhedstjenesten, Säpo.

Skalaen er på fem, så sikkerhedsniveauet, eller trusselsniveauet, er lige nu det næsthøjeste.

- En af grundene til at hæve niveauet er, at sikkerhedspolitiet har modtaget konkrete informationer og har vurderet, at vi må agere inden for rammerne af vort kontra-terrorarbejde, siger Säpo i en pressemeddelelse.

Samtidig meddeler politiet ifølge Reuters, at det øger sin tilstedeværelse på en række offentlige steder og også ved udenlandske ambassader.

- I dag øger politiet tilstedeværelsen på strategiske og offentlige steder og bistår sikkerhedspolitiet i en foreløbig efterforskning af forberedelse til terrorforbrydelser, hedder det i en erklæring på politiets hjemmeside.

Den norske avis Aftenposten citerer nyhedstjenesten SIX News for at rapportere, at baggrunden for det højere niveau kan have afsæt i oplysninger om, at en iraker med krigserfaring fra Syrien skal være kommet til Sverige.

Men der er ikke umiddelbart flere forklaringer på, hvilken fare irakeren i givet fald skulle udgøre. Men han har angiveligt planer om et attentat.

SIX News skriver, at myndighederne ikke ved, hvordan eller hvornår det påståede attentat skal gennemføres. Det er heller ikke klart, om det er planlagt til at blive udført i Sverige.

Säpo har afvist at kommentere oplysningerne, skriver Reuters.

Militante slog senest til i Sverige i 2010, da en selvmordsterrorist blev dræbt af sin egen sprængladning i det centrale Stockholm.

Det så ud til, at bomben gik af før tiden. Det menes, at han havde planlagt et attentat på en togstation eller i et varehus.

I Danmark har Rigspolitiet også hævet sikkerhedsniveauet, mens den norske sikkerhedstjeneste, PST, ikke har gjort noget, skriver det norske nyhedsbureau NTB.

- Vi har styrket bemandingen. Vi har fået en del informationer fra udlandet og fra egne kilder. På baggrund af disse informationer er der ikke grund til at ændre vor vurdering af trusselsbilledet, har Jon Fitje Hoffmann, en af lederne i PST, tidligere forklaret til NTB.

/ritzau/TT

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip