Sverige klar til ishockeyfinale ved OL

21/02/2014

Sverige er klar til finalen i ishockeyturneringen i Sotji.

Svenskerne besejrede Finland med 2-1, trods det var finnerne, som scorede først i OL-semifinalen.

Tre scoringer i anden periode blev afgørende for kampen, og selv om finnerne aldrig gav helt op, skulle der bare en enkelt scoring til for - måske - at vende kampen.

Backen Erik Karlsson fra Ottawa scorede sejrsmålet for Sverige - han er nu turneringens topscorer med otte point.

De gul-blå svenskere havde pucken mest og styrede spillet i første periode, men finnerne stod for de største og farligste chancer - og det samme defensive spil, som gav dem succes mod Rusland i kvartfinalen.

Det lidt defensive finske spil er svært at spille mod, når man kommer bagud, og det kom svenskerne efter seks minutter i anden periode. Olli Jokinen fra Winnipeg Jets fik hul på en af NHL's bedste målmænd, Henrik Lundqvist.

Heldigvis for svenskerne lykkedes det dem at svare igen fire minutter senere. Svenskernes førstekæde havde presset godt i første periode, og det fortsatte så Loui Eriksson kunne udligne.

Fem minutter senere kunne en af OL-turneringens mest markante spillere Erik Karlsson bringe Sverige foran 2-1. Karlsson, som var en af danskeren Peter Regins gode venner, da Regin spillede i Ottawa Senators, scorede sit fjerde mål i turneringen - lidt usædvanligt for en back.

Begge hold har været plaget af skader og afbud op til turneringen. Undervejs har svenskerne mistet kaptajn Henrik Zetterberg, og i semifinalen måtte Finland lade sin førstekeeper Tuukka Rask få en fridag på grund af sygdom.

Han blev afløst af Kari Lehtonen, som kun havde spillet én kamp i turneringen tidligere. Lehtonen gjorde det dog fint og kan ikke lastes for det snævre nederlag.

Sverige skal søndag i OL-finalen møde vinderen af semifinalen mellem USA og Canada.