Sverige og Finland retter ind efter EU om børnepenge

Sverige og Finland administrerer ikke i modstrid med EU-retten med hensyn til udbetaling af børne- og ungeydelser.

Det slår Skatteministeriet fast i en meddelelse.

Skatteministeriet har undersøgt forholdene i Sverige og Finland, hvor man ligesom Danmark, har national lovgivning, hvor man stiller krav om, at børn skal opholder sig i udbetalingslandet, hvis der skal indkasseres børnepenge.

Men kravet håndhæves ikke, slår Skatteministeriet fast.

- Ligesom tilfældet er i Danmark. Sverige og Finland er således forpligtet og administrerer i praksis i overensstemmelse af EU-retten, skriver Skatteministeriet.

Tirsdag fremgik det ellers af flere medier, at Sverige, Finland, Rumænien og Frankrig kun udbetalte børnepenge til EU-borgere, hvis deres børn var bosat i det respektive land.

Dermed fulgte landene den nationale lovgivning og ikke EU's forordning, men det er altså ifølge Skatteministeriet ikke korrekt.

Tirsdag fastslog statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), at regeringen fortsat sender børnecheck til udlændinge udenfor Danmark. Det skal Danmark og de andre EU-lande efter EU's forordning, som gælder direkte foran dansk lov, forklarede hun i Folketingets spørgetime.

I 2010 vedtog VK-regeringen og Dansk Folkeparti et optjeningsprincip, så udlændinge først får børnecheck, når de har arbejdet to af de seneste ti år i Danmark.

I sommer rettede EU-Kommissionen imidlertid henvendelse til Danmark med besked om, at optjeningsprincippet var i modstrid med EU-retten. Siden da har regeringen ikke håndhævet optjeningsprincippet.

Frankrig og Rumænien har ligeledes regler på området i den nationale lovgivning, men det er ikke skriftligt bekræftet, om de følger EU's forordning.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip