Sverige om nordiske Fifa-stemmer: Ligger til Infantino

- Gianni Infantino ligger godt til.

Sådan siger Karl-Erik Nilsson, der er ordfører for Sveriges Fodboldforbund, om Det Europæiske Fodboldforbunds (Uefa) generalsekretær, Gianni Infantino, der stiller op som kandidat ved det forestående præsidentvalg i Det Internationale Fodboldforbund, Fifa.

Infantino stiller vel at mærke kun op, hvis franskmanden Michel Platini bliver forhindret, og det sidste kan meget vel ske, efter at Platini sammen med Sepp Blatter mandag blev idømt otte års karantæne fra al fodbold som følge af skandaler i verdensforbundet.

Udtalelsen fra det svenske forbund er også interessant set med danske øjne, fordi de nordiske lande Danmark, Sverige, Norge og Island har meldt ud, at de vil finde frem til en kandidat, som de alle vil stemme på.

De fire lande har interviewet præsidentkandidaterne, og det slap Infantino godt fra.

- Han er europæer og gjorde et rigtigt godt indtryk på os under interviewet, siger Karl-Erik Nilsson.

Schweizeren Infantino har siden 2009 været generalsekretær i Uefa, hvor han har arbejdet under præsident Michel Platini, men svenskeren mener ikke, at det tætte bånd bør svække Infantino i en valgkamp.

- De har arbejdet sammen. Men de aktuelle hændelser (som Blatter og Platini er dømt for) ligger langt tilbage i tiden og er koblet til Fifa. Det skal ikke kaste skygger over Infantino, siger Karl-Erik Nilsson.

Både Blatter og Platini har anket mandagens dom til Den Internationale Sportsdomstol (CAS), som er sportens øverste retlige instans.

Platini håber at få omstødt dommen, så han kan stille op ved præsidentvalget 26. februar næste år.

/ritzau/TT

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip