Sverige opjusterer befolkningsprognose med 300.000

Strømmen af flygtninge til Sverige er så omfattende, at myndighederne nu er nødt til at opjustere en få måneder gammel fremskrivning af indbyggerantallet.

Om fire år vil Sverige have cirka 300.000 flere indbyggere, end det blev skønnet i maj. Det viser en prognose, som Det Statistiske Centralbureau (SCB) har lavet for regeringen.

Det er den store flygtningestrøm, som tvinger SCB til at revidere sin seks måneder gamle prognose, skriver nyhedsbureauet TT.

Men det kan hurtigt komme på tale at justere prognosen igen, understreger demograf Lena Lundkvist fra SCB.

- Ingen ved, hvor mange flygtninge vil søge hertil fremover. Vi ved heller ikke, hvordan udvandringen kommer til at se ud, siger hun til avisen Dagens Nyheter.

Beregningerne fra SCB rækker frem til 2021. På det tidspunkt vil der være op til ti procent flere personer i aldersgruppen 19 til 21 år, end det blev skønnet i maj.

Samtidig vil der være 107 mænd per 100 kvinder i den parbyggende alder mellem 21 og 30 år.

- Der kommer til være et overskud af mænd, men det er der allerede i dag.

- Samtidig kan man konstatere, at flere mænd end kvinder indvandrer hertil, men også at flere mænd end kvinder udvandrer. Ser man på hele befolkningen, som er født i udlandet, så består den i dag af flere kvinder end mænd, siger Lena Lundkvist.

/ritzau/TT

Dagens Gossip