Sverige smidt hjem fra håndbold-VM af Polen

26/01/2015

Sverige er færdig ved VM i herrehåndbold efter et nederlag på 20-24 til Polen i kampen om en plads i kvartfinalen mod Kroatien.

De to hold gav hinanden hård modstand i et opgør, hvor Polen sluttede bedst af.

Selv om polakkerne var bagud med en enkelt ved pausen, så lykkedes det Karol Bielecki og holdkammeraterne at bringe sig foran med et til to mål i størstedelen af anden halvleg.

Især målmand Slawomir Szmal gjorde det fremragende og udgjorde en stor del af forskellen på de to mandskaber.

Ved stillingen 20-18 til Polen med fem minutter tilbage af opgøret smed svenskerne bolden væk i et angreb, hvilket gav Polen mulighed for at bringe sig i front med tre mål.

Samtidig blev Viktor Östlund udvist i to minutter, hvilket ikke gjorde betingelserne for et svensk comeback nemmere.

I slutfasen lykkedes det Polen at score et par ekstra mål, så sejren kom til at se lidt mere overbevisende ud, end den reelt var.

Umiddelbart efter kampen oplyste den svenske stjerne Kim Andersson til svensk Kanal 5, at han sandsynligvis har spillet sin sidste landskamp. Det har KIF Kolding København-spilleren dog sagt to gange tidligere - i 2010 og 2012 - og senere ombestemt sig.

Polen skal på onsdag møde Kroatien i kvartfinalen.