Sverige: Støjberg har bedt om samtale med svensk kollega

Integrationsminister Inger Støjberg (V) har bedt om en telefonsamtale onsdag med den svenske justits- og migrationsminister, Morgan Johansson, efter at Sverige har fortalt den danske regering, at Sverige ikke kan indgå i en særaftale om flygtninge.

Det oplyser Erik Boman, pressetalsmand for Morgan Johansson, til Ritzau.

Støjberg kunne tirsdag aften fortælle, at den svenske regering afviser at lave en særaftale om at tage imod de hundredvis af flygtninge og migranter, der de seneste døgn har krydset grænsen til Danmark.

Samme besked får hun onsdag, bekræfter Erik Boman, som desuden oplyser, at Støjberg og Morgan Johansson ikke talte sammen tirsdag. På det tidspunkt foregik drøftelserne fortsat på embedsmandsniveau.

- Den svenske regering har meddelt Danmark, at der ikke er en legal mulighed for at lave en aftale om flygtningene på grund af Dublin-forordningen.

- Den svenske regering kan ikke omgå dette. Det vil også være meldingen til Inger Støjberg over telefonen, siger Erik Boman til Ritzau.

Dublin-konventionen siger, at det land, man først ankommer til, også er det land, hvor der skal søges om asyl.

Ifølge svenskerne har der været telefoniske samtaler på embedsmandsniveau om flygtningespørgsmålet siden mandag.

Tirsdag aften oplyste Støjberg til TV2, at der ikke kommer en særaftale med Sverige.

- Der kommer ingen aftale. Svenskerne har forståelse for vores henvendelse til dem, men deres regler gør, at regeringen i Sverige ikke bare kan træffe sådan en beslutning, sagde hun til TV2.

- Det gør migrationsværket (de svenske udlændingemyndigheder, red.). Det ville simpelthen kræve en lovændring, hvis de skulle gå med til sådan noget her.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) sagde mandag, at Danmark på myndighedsniveau er i kontakt med både Tyskland og Sverige for at finde en løsning, så folk kan søge derhen, hvor de ønsker at være.

Telefonsamtalen mellem Støjberg og Morgan Johansson finder sted onsdag klokken 13, oplyser Udlændinge-, integrations- og boligministeriet til Ritzau.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip