Sverige taber til Tyskland og har problemer ved EM

18/01/2016

Det svenske landshold er endnu ikke sikret avancement til mellemrunden ved EM i håndbold i Polen.

Mandag aften i Wroclaw havde holdet ellers gode muligheder for at komme videre fra gruppe C, men trods en stor føring ved pausen og en god slutspurt tabte Sverige 26-27 til Tyskland.

Dermed er begge hold noteret for to point i gruppen, der føres af Spanien med tre point, mens Slovenien er sidst med et point.

Sverige førte 17-13 ved pausen, men allerede fem minutter inde i anden halvleg kom Tyskland på 18-18.

Et kvarter før tid kom Tyskland foran med fire mål, men Sverige fik næsten kæmpet sig tilbage.

Med lidt mere end fire minutter tilbage fik Tysklands Christian Dissinger rødt kort for en hård tackling, og Fredrik Petersen reducerede til 26-27 med et frækt lob på det efterfølgende straffekast.

Med lidt over et minut tilbage kunne Tysklands Finn Lemke have sendt den måske afgørende scoring i mål, men alene igennem i en kontra sendte han bolden langt over mål.

Få sekunder før tid sendte Sveriges Lukas Nilsson også en afslutning et godt stykke over målrammen, og så kunne de tyske spillere lade jublen bryde løs.

Tysklands Tobias Reichmann blev kampens topscorer med ni mål, mens Johan Jakobsson lavede otte mål for Sverige.

Tidligere mandag leverede Slovenien en stor overraskelse, da holdet formåede at spille 24-24 mod Spanien, der regnes blandt favoritterne til EM-titlen.

Onsdag skal Sverige møde Spanien, mens Tyskland spiller mod Slovenien.