Sverige venter eksplosion i antal asylansøgere

Sverige ventes i år at tage imod mellem 140.000 og 190.000 asylansøgere, viser en prognose fra myndighederne. Det er dobbelt så mange som tidligere antaget.

Samtidig oplyser avisen Dagens Nyheter, at den svenske regering har udsat torsdagens møde med oppositionen om asylstramninger til fredag for at få mere tid til at overveje løsninger.

Den svenske udlændingestyrelse, Migrationsverket, der står bag flygtningeprognosen, betegner selv fremskrivningen som ret usikker.

- Flere mennesker end nogensinde søger asyl i Europa og Sverige, og situationen lige nu er uden sidestykke, siger Migrationsverkets generaldirektør, Anders Danielsson.

- I Sverige har det blandt andet ført til, at vi nu har svært ved at finde boliger til alle, som kommer hertil, påpeger han.

Mellem 29.000 og 40.000 af asylsøgerne i 2015 ventes at være flygtningebørn, der er kommet alene til landet.

Omkostningerne for det svenske samfund vil blive meget store, viser prognosen.

Det skønnes, at prisen for at huse de nye asylansøgere i 2015 er 27,5 milliarder svenske kroner (knap 22 milliarder kroner), i 2016 godt 60 milliarder svenske kroner (knap 48 milliarder) og i 2017 73 milliarder svenske kroner (knap 58 milliarder kroner).

Migrationsverkets internationale analytiker Merjem Maslo siger, at regnestykket afhænger af, hvordan EU og de enkelte lande vil håndtere flygtningekrisen.

Statsminister Stefan Löfven har inden for den seneste uge haft to møder med oppositionen for at diskutere, hvordan man skal håndtere flygtningekrisen.

Men det planlagte tredje møde torsdag er udsat til fredag, så alle partier får bedre tid til at forberede sig, oplyser det svenske indvandrerministerium.

Den seneste prognose fra Migrationsverket vil være et meget vigtigt indspark i partiernes debat.

Ifølge avisen Aftonbladet er regeringen og oppositionen blevet enige om skærpet grænsekontrol og skærpede krav til asylansøgere om selvforsørgelse.

/ritzau/TT

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip