Sverige vil kastrere pædofile for at forhindre overgreb

I et unikt studie vil svenske forskere undersøge, om kemisk kastration af pædofile kan forhindre, at de begår seksuelle overgreb på børn.

- Der mangler behandling, som er akut risikoreducerende. Derfor vil vi teste metoden, siger Christoffer Rahm, der er speciallæge i psykiatri ved Karolinska Universitetssjukhus i Huddinge til Dagens Nyheter

Sidste år blev 250 dømt for overgreb mod børn i Sverige. I dag findes der ingen behandlinger af pædofile, som man ved har effekt.

Det anslås, at tre-fire procent af befolkningen har seksuelle fantasier om børn og at en del af dem lever op til diagnosen pædofili. Nu vil Karolinska-instituttet undersøge effekten af medicinsk kastrering af pædofile i håbet om at kunne forhindre dem i at udleve deres fantasier.

- Seksuelle overgreb mod børn er et stort samfundsproblem, som har været svært at få bugt med. En rimelig strategi er, at de, som har problemet, får behandling og hjælp til sygdommen, og at det er der, en risikoreducerende behandling skal ske, siger Christoffer Rahm.

Læs også: 50-årig mand fra Næstved lokkede ni-årig steddatter med ridestævne: Begik grov voldtægt

Han tilføjer, at høj sexlyst er en af risikofaktorerne ved pædofili. Psykiaterens hypotese er, at medicinen kan give en mindsket lyst og dermed mindske risikoen for overgreb.

Andre risikofaktorer for, om pædofile begår overgreb, er mangelende selvkontrol og dårlig empati. Disse reguleres også i nogen grad af testosteron. Derfor tror man, at medicinen kan have en gavnlig effekt i den sammenhæng.

Følg Dagens Politirapport for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip