Sverige vinder tre på stribe i ishockey

15/02/2014

Sverige fik sin tredje sejr på stribe i den indledende runde ved OL i Sotji lørdag aften. Svenskerne vandt med 5-3 over Letland, som ellers bød favoritterne trods i kampens første halvdel. Dermed vinder svenskerne sin indledende gruppe.

Efter 1-1 i første periode trak svenskerne fra i anden, selv om det var letternes Janis Sprukts, som bragte Letland foran 2-1 mindre end halvandet minut inde i anden periode.

Scoringer af først backen Erik Karlsson, dernæst hans tidligere holdkammerat i Ottawa, veteranen Daniel Alfredsson og Jimmie Ericsson, gav svensk føring på 4-2 inden sidste periode.

Jimmie Ericsson er den eneste svensker, som ikke spiller i verdens bedste ishockeyliga NHL til dagligt. Han spiller hjemme i Skellefteå.

Da Letlands eneste NHL-spiller, Zemgus Girgensons fra Buffalo Sabres, reducerede til 3-4 i tredje periode, var der igen lagt op til spænding, men det rutinerede svenske hold havde styr på det.

Alexander Edler, som er klubkammerat med Jannik Hansen i Vancouver, øgede til 5-3, og så var der ikke mere spænding tilbage i kampen.

Mens svenskerne altså vandt gruppe C med ni point for tre kampe, slutter Schweiz på andenpladsen efter sejr på 1-0 over Tjekkiet.

Jonas Hiller, som for tiden deler målmandsposten i NHL-klubben Anaheim Ducks med danske Frederik Andersen, tog sig af 26 tjekkiske forsøg inden for målrammen. Dermed spolerede han legenden Jaromir Jagr 42 års fødselsdag.

Tjekkerne endte på tredjepladsen i gruppe C med tre point for sejren over Letland, mens letterne sluttede uden point.

Tidligere lørdag leverede Slovenien ishockeyturneringens første store overraskelse, da holdet besejrede Slovakiet med 3-1 i kraft af tre scoringer i tredje periode. Først 18 sekunder før tid reducerede slovakkerne til 1-3.

Det var Slovenien, som kvalificerede sig til sit første OL i ishockey på bekostning af Danmark.