Sverigedemokrater vil skræmme flygtninge væk med annoncer

Det indvandringskritiske parti Sverigedemokraterna (SD) vil sætte annoncekampagner i gang i Sverige og udlandet for at udbrede et budskab til potentielle asylansøgere: Kom ikke til Sverige.

- Ingen skal overhovedet tænke tanken om at komme her, siger Paula Bieler, der er partiets integrationsordfører, ifølge nyhedsbureauet TT.

Sverigedemokraterna, der er landets tredjestørste parti, har planer om at annoncere i aviser i Libanon, Jordan og Tyrkiet, hvor millioner af syriske flygtninge bor i lejre.

Den danske regering indrykkede i begyndelse af september annoncer i fire aviser i Libanon, og siden har også den ungarske regering med annoncekampagner i mellemøstlige medier advaret flygtninge mod at komme til landet.

Sverigedemokraterna overvejer endvidere at indrykke annoncer i danske og tyske medier for at viderebringe et budskab til potentielle asylansøgere om, at de ikke skal rejse til Sverige.

- Det bliver ikke en bedre fremtid i Sverige, siger Paula Bieler ifølge Reuters.

- Vi har teltlejre her. Det er koldt og snevejr i Sverige. Der er mangel på ressourcer både for vores egen befolkning og for folk, der kommer her.

Partiet siger, at det vil nedbringe antallet af nye asylansøgere med mindst 90 procent.

Sverigedemokraterna har også planer om at forsøge at få en folkeafstemning om indvandring på benene.

Partiet mener, at mulighederne er udtømt for at få en politisk løsning på traditionel vis, nemlig ved at få de øvrige partier i Riksdagen overbevist om at gå samme vej som SD.

Derfor vil partiets riksdagsmedlemmer fremover tilbringe mindre tid i Riksdagen og mere tid ude blandt vælgerne for at påvirke opinionen, meddeler partiet ifølge nyhedsbureauet TT.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip