Sveriges afviste asylansøgere er verdensnyhed

Skrevet af admin

28/01/2016

Dagens topnyheder

Den svenske indenrigsminister, Anders Ygemans, oplysninger om, at de svenske myndigheder vil afvise op mod 80.000 flygtninge er blevet en international topnyhed.

Det britiske BBC, al-Jazeera, The Guardian, Time, Sky News og internationale nyhedsbureauer har alle nyheden i top og skriver, at udsendelserne kan komme til at ske med specielt chartrede fly.

Det er avisen Dagens Industri, som skriver, at regeringen har givet politiet og den svenske udlændingestyrelse besked på at forberede afvisninger af op til 80.000 personer.

Ygeman har sagt, at chartrede fly kan blive anvendt til at transportere de afviste ud af Sverige, men at det kan tage adskillige år.

Over 163.000 søgte om asyl i Sverige i 2015.

Patrik Engström, som er chef for svensk politis nationale grænsesektion, siger, at politiet får behov for flere ressourcer.

- I dag arbejder omkring 1000 betjente i grænsepolitiet, de fleste arbejder med grænsekontrol og håndhævelse af udvisninger. Vi har nok brug for at fordoble det antal, siger Engström til TT.

Politiet har gjort opmærksom på ressourcekravet i et brev til regeringen.

Anders Ygeman erkender, at Sverige står over for en stor opgave med de mange udvisninger den kommende tid.

- Vi har en stor udfordring foran os. Vi har brug for at øge ressourcerne til det her, og vi må få et bedre myndighedsarbejde op at stå, siger han til Dagens Industri.

- De første skridt er de frivillige hjemsendelser, som vi skal skabe gode betingelser for. Men kan vi ikke klare det med frivillighed, må vi gøre brug af tvang, siger ministeren videre.

Han medgiver, at der er en "betydelig risiko" for, at store grupper vil gå under jorden som konsekvens af den svenske udmelding.

/ritzau/TT