Sveriges ishockeyherrer tæver Schweiz i tæt topkamp

14/02/2014

Det blev til en gentagelse af sidste års VM-finale i ishockey, da Sverige besejrede Schweiz 1-0 i gruppe C ved vinter-OL i Sotji.

Begge hold kom med tre point i bagagen, efter at Sverige havde slået Tjekkiet 4-2, mens Schweiz tog en snæver sejer over Letland på 1-0 i holdets første kamp.

Topkampen blev en tempofyldt og chancerig affære, men to veloplagte målvogtere var skyld i, at stillingen forblev 0-0 efter de to første perioder.

Svenskerne spillede med stor disciplin i forsvaret, der voldte schweizerne store problemer, og med syv minutter tilbage af tredje periode udnyttede svenskerne en sjælden fejl i det schweiziske mål.

Daniel Alfredsson kunne derfor sende svenskerne foran med 1-0, som blev kampens resultat.

Sverige var på forhånd favorit til at tage de tre point, og Schweiz formåede ikke at rejse sig oven på det store VM-finalenederlag på 1-5, som de led sidste år mod svenskerne.

Schweiz skal nu forsøge at rejse sig i deres sidste gruppekamp mod Tjekkiet lørdag aften, hvis de skal kvalificere sig direkte til kvartfinalerne og undgå playoff-runden om de sidste fire pladser.

Sverige kommer på en formentlig let opgave, når de spiller mod Letland.

Letterne tabte tidligere på dagen 2-4 til Tjekkiet i den anden kamp i gruppe C og er fortsat uden point.