Sveriges ishockeyherrer tæver Schweiz i tæt topkamp

Det blev til en gentagelse af sidste års VM-finale i ishockey, da Sverige besejrede Schweiz 1-0 i gruppe C ved vinter-OL i Sotji.

Begge hold kom med tre point i bagagen, efter at Sverige havde slået Tjekkiet 4-2, mens Schweiz tog en snæver sejer over Letland på 1-0 i holdets første kamp.

Topkampen blev en tempofyldt og chancerig affære, men to veloplagte målvogtere var skyld i, at stillingen forblev 0-0 efter de to første perioder.

Svenskerne spillede med stor disciplin i forsvaret, der voldte schweizerne store problemer, og med syv minutter tilbage af tredje periode udnyttede svenskerne en sjælden fejl i det schweiziske mål.

Daniel Alfredsson kunne derfor sende svenskerne foran med 1-0, som blev kampens resultat.

Sverige var på forhånd favorit til at tage de tre point, og Schweiz formåede ikke at rejse sig oven på det store VM-finalenederlag på 1-5, som de led sidste år mod svenskerne.

Schweiz skal nu forsøge at rejse sig i deres sidste gruppekamp mod Tjekkiet lørdag aften, hvis de skal kvalificere sig direkte til kvartfinalerne og undgå playoff-runden om de sidste fire pladser.

Sverige kommer på en formentlig let opgave, når de spiller mod Letland.

Letterne tabte tidligere på dagen 2-4 til Tjekkiet i den anden kamp i gruppe C og er fortsat uden point.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip