Sveriges målmand er på jagt efter marginalerne

Fredag mødes Portugal og Sverige i Lissabon i den første playoff-kamp om at komme med til næste sommers VM-slutrunde i fodbold, mens duellen endeligt afgøres i holdenes andet møde tirsdag i Stockholm.

Den svenske landsholdsmålmand Andreas Isaksson tror, det bliver to tætte kampe.

- Det bliver to utroligt vigtige kampe, der bliver afgjort på små marginaler, og det er dem, det gælder om at have på vores side.

- Vi skal spille to gode kampe for at have en chance, for vi møder et meget stærkt hold, siger Andreas Isaksson ifølge det svenske medie Dagens Nyheter.

Andreas Isaksson skal blandt andet forhindre den målfarlige verdensklassespiller Cristiano Ronaldo i at score, men den svenske ankermand fokuserer ikke kun på stjernen. Han er opmærksom på hele det portugisiske hold.

- Portugal har mange individuelt dygtige spillere, så det er ikke bare en enkelt spiller - men et hold, vi skal have styr på det.

- Men det er klart, at Cristiano Ronaldo er en rigtig dygtig spiller, og vi har meget respekt for ham. Vi skal virkelig spille op til vores allerbedste, hvis vi skal stoppe ham og lykkes med at vinde kampen, siger målmanden, der til daglig spiller i tyrkiske Kasimpasa.

Ifølge det svenske nyhedsbureau TT sad Cristiano Ronaldo tirsdag over træningen for at spare sin venstre fod.

Ronaldo er dog ikke den eneste, der har haft problemer. Isaksson selv har døjet med en skulderskade, men den bør ikke forhindre ham i at spille de to altafgørende kampe.

- Jeg er stadigvæk ikke helt 100 procent klar, men skulderen er tilstrækkelig klar til, at jeg kan træne med fuldt ud, vurderer Isaksson.

Skulle Isaksson mod egen forventning ikke blive klar til at vogte buret, står landstræner Erik Hamréns valg mellem Heerenveen-målmanden Kristoffer Nordfeldt eller FC Københavns Johan Wiland.

/ritzau/

Dagens Gossip